Менаџер за продажба / Директор за продажба

Опис:

Бараме менаџер за продажба со високи перформанси, кој ќе ни помогне да ги исполниме целите за набавка од страна на клиентите и раст на приходите, одржувајќи ја нашата компанија конкурентна и иновативна. Вие ќе бидете одговорни за градење и водење на тим за продажба, изработка на планови за продажба и оправдување на плановите до повисокиот менаџмент. Доколку резултатите се добри, имате можност да станете член на менаџерскиот тим и да учествувате во успехот на производите.

Одговорности:

- Постигнете раст и целите на продажбата со успешно управување со продажниот тим
- Дизајн и спроведување на стратешки деловен план што ја проширува клиентската база на компанијата и обезбедува негово силно присуство
- Сопствено регрутирање, поставување цели, тренирање и следење на ефикасноста на продажните претставници
- Изградете и промовирајте силни, долготрајни односи со клиентите преку партнерство со нив и разбирање за нивните потреби
- Да ги презентирате извештаите за продажба, приходи и трошоци и реални предвидувања пред менаџерскиот тим
- Идентификувајте ги пазарите во развој и промените на пазарот

Условите:

- БС / МС диплома во деловна администрација или поврзана област
- Успешно претходно искуство како претставник за продажба или менаџер за продажба, постојано исполнување или надминување на целите
- Посветени на континуирано образование преку работилници, семинари и конференции
- Покажана способност за комуникација, презентирање и влијание на веродостојно и ефективно ниво на сите нивоа на организацијата
- Докажана можност за водење на процесот на продажба од план до затворање
- Силно деловно чувство и експертиза во индустријата
- Одлично менторство, тренинг и вештини за управување со луѓе
- Искуството со развој на софтвер или софтверски производи е предност

Аплицирај Сега